Recept
« Terug naar recepten
Koninginnentaartjes
PT30M
Koninginnentaartjes
Een heerlijk koninginnentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
super de boer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninginnentaartjes te bereiden
Week 4 blaadjes witte gelatine ca. 3 minuten in ruim koud water • Pureer 250g uitgelekte abrikozen (blik) en roer er 15g suiker en 2 eetlepels citroensap door. Verwarm het abrikozenmengsel tot het gaat koken • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine voorzichtig uit en roer deze door het abrikozenmengsel. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast • Maak van 100g Mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390g, Koopmans) met 25g koude roomboter en 1/4 losgeklopt
ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier • Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast • Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit • Roer in een kom 200g roomkaas los en klop er geleidelijk 40g suiker en 3 eieren door • Roer de vruchten rasp, de vruchtensappen en 2 druppels vanille aroma door het roomkaasmengsel. Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast • Verdeel het koude roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en snij deze met een warm mes in ca. 12 vierkante taartjes • Schep de abrikozengelei op de taartjes en garneer met zilverpilletjes.
ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier • Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast • Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit • Roer in een kom 200g roomkaas los en klop er geleidelijk 40g suiker en 3 eieren door • Roer de vruchten rasp, de vruchtensappen en 2 druppels vanille aroma door het roomkaasmengsel. Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast • Verdeel het koude roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en snij deze met een warm mes in ca. 12 vierkante taartjes • Schep de abrikozengelei op de taartjes en garneer met zilverpilletjes.