KookJij

Koningscake

Een heerlijk koningscake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: wereldsegerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koningscake te bereiden

Boter, suiker en eieren schuimig mixen
Meel toevoegen en goed onderroeren
Daarna alle andere ingrediënten toevoegen en goed roeren
Ongeveer 60 minuten bakken in voorverwarmde oven op 200-220 °C
De cake heet waarschijnlijk koningscake vanwege de vorstelijk ingrediënten: ROZIJNEN + COGNAC, de perfecte combinatie.
U kunt hem naar keuze vorstelijk afwerken met marsepein en decoraties zie foto !




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laila

Laila zegt:
Prachtig!! Jammer dat er cognac in zit dat mag ik niet..:(
marjan

marjan zegt:
hallo wat bedoelt u met citroen vruchten? citroen sap of gewoon citroen zelf?
lita

lita zegt:
hoi marijke, wat een prachtige taart zeg,kan je tips/adviezen geven hoe ik deze taart ook zo mooi kan decoreren?
addie

addie zegt:
Wat ziet deze taart er geweldig uit. Ga het zeker ook eens proberen bij een gelegenheid.
Groetjes,
Addie.