Recept
« Terug naar recepten
Koningskroon
PT60M
Koningskroon
Een heerlijk koningskroon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
pinquin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koningskroon te bereiden
Klop de boter met de vanillesuiker en een snufje zout romig. De eieren scheiden en het eigeel met de suiker kloppen. Vermeng het eiermengsel met de boter en doe er beetje bij beetje de bloem bij. Klop het eiwit tot het stijf is. Schep dit door het hele mengsel.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen in een boterkoekvorm van 18 cm doorsnee en bak dit in 20 minuten gaar in een oven van 225 graden.
Prik gaatjes in een taart, sprenkel hier rum over en smeer er dan jam op. Leg de volgende taart hierboven op en herhaal de handeling tot alle taarten gestapeld zijn. Snij er niet al te dikke puntjes van.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen in een boterkoekvorm van 18 cm doorsnee en bak dit in 20 minuten gaar in een oven van 225 graden.
Prik gaatjes in een taart, sprenkel hier rum over en smeer er dan jam op. Leg de volgende taart hierboven op en herhaal de handeling tot alle taarten gestapeld zijn. Snij er niet al te dikke puntjes van.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sjourd Janssen zegt:
Mocht je nog niet weten wat kopi, spreektuit als koppi, is dat is een a anderhalve theelepel gemalenkoffie en daar heet water overheen met suiker naar believe.
Mvg. Sjourd
Sjourd Janssen zegt:
Van de zelfde koningskroon het volgende;
Bitterkoekjes weken in rum een helft bekleden met de geweekte bitterkoekjes de andere helft met bakkersroom, de helften weer op elkaar leggen en de buitenkant met moccaglazuur bekleden en verzieren, niet te veel hiervan eten en ook niet te grote punten van snijden, met een kopje koffie toebroek erbij mmmmmmmmm
Succes
Sjourd
bobbeltje zegt:
Sjourd Janssen zegt:
Mijn moeder maakte deze koek (taart) ook en ze maakte het op houtsvuur. Een grote ijzeren pan met deksel werd dan op een standaard gezet pan er boven op en onder werd dan de arang of houtskool aangemaakt. Ook de spekkoeken werden op deze methode gebakken maar dan kwam er een deksel met opstaande rand op de pan en daar kwam dan ook een laag houtskool voor de bovenwarmte.
Toen wij in 1956 in Nederland aankwamen en eerst in Elshout gedropt, waar ik graag zou willen wonen trouwen, en na 7 maanden naar Waalwijk verhuisden werd het stukken makkelijker.
Ik ga deze koek, die in het boek van Keijner staat, ook maken.
Het kookboek van Keijner is in het oud Nederlands geschreven.
Bijv: leezen, schoolen.
Groetjes en kook-en bakse.
Sjourd Janssen
Sjourd Janssen zegt:
Ik weet niet wat ik heb maar ik vergat een woordtje, het moet zijn kopi toebroek
Groetjes
Sjourd