Recept
« Terug naar recepten
Kookoo Bademjoon (Aubergine)
PT20M
Kookoo Bademjoon (Aubergine)
Een heerlijk kookoo bademjoon (aubergine) recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kookoo Bademjoon (Aubergine) te bereiden
Plaats de aubergines onder de grill tot ze gaar en lichtjes verkoold zijn ( ongeveer 15 minuten). Pel ze, hak ze grof en knijp al het vocht eruit.
Verhit alle olie op een theelepel na, roerbak de uien op een laag vuur tot ze doorschijnend zijn en lichtjes aan de kanten beginnen te bruinen en voeg
ze aan de aubergines toe.
Voeg de eieren, zout, peper, kurkuma en baksoda toe, meng goed en doe het mengsel terug in de pan.
Doe een deksel op de pan en bak 5 minuten op een laag vuur. Haal de deksel van de pan, draai er de omelet op, doe de resterende olie in de pan en laat de omelet nog 3 minuten op de andere zijde bakken.
Snijd de omelet in stukken en dien die warm op met bijgerechten op basis van yoghurt.
Verhit alle olie op een theelepel na, roerbak de uien op een laag vuur tot ze doorschijnend zijn en lichtjes aan de kanten beginnen te bruinen en voeg
ze aan de aubergines toe.
Voeg de eieren, zout, peper, kurkuma en baksoda toe, meng goed en doe het mengsel terug in de pan.
Doe een deksel op de pan en bak 5 minuten op een laag vuur. Haal de deksel van de pan, draai er de omelet op, doe de resterende olie in de pan en laat de omelet nog 3 minuten op de andere zijde bakken.
Snijd de omelet in stukken en dien die warm op met bijgerechten op basis van yoghurt.