Recept
« Terug naar recepten
kool en ei
PT30M
kool en ei
Een heerlijk kool en ei recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
natasja berk
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kool en ei te bereiden
Spitskool ontzien van het hart. In dunne reepjes snijden.
Uien in stukjes snijden.
Peultjes doppen en door de helft snijden
De ham in blokjes snijden.
•Uien bakken tot ze glazig zijn, eieren rullen met de ui, ham erbij.
•Maggiblokkjes verpulveren, knoflooktenen persen en deze bij de ui, ei en ham doen
•Scheutje ketjap erbij en water en naar smaak sambal.
•Spitskool roerbakken bij de ui/ham, peulen erbij en als laatste taugé.
•Dit alles even roerbakken. De groentes moeten nog wat knapperig zijn.
Uien in stukjes snijden.
Peultjes doppen en door de helft snijden
De ham in blokjes snijden.
•Uien bakken tot ze glazig zijn, eieren rullen met de ui, ham erbij.
•Maggiblokkjes verpulveren, knoflooktenen persen en deze bij de ui, ei en ham doen
•Scheutje ketjap erbij en water en naar smaak sambal.
•Spitskool roerbakken bij de ui/ham, peulen erbij en als laatste taugé.
•Dit alles even roerbakken. De groentes moeten nog wat knapperig zijn.