KookJij

Koolpakketjes gevuld met gehakt

Een heerlijk koolpakketjes gevuld met gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolpakketjes gevuld met gehakt te bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C. Week de rozijnen 30 minuten in lauw water. Spoel de paprika en snij in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.

Maak de grootste, buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.

Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes, de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout.

Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er pakketjes van.

Fruit de ui en de knoflook glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes, tijm en laurier bij. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@lene, als ik van jou was zou ik er foto van nemen en hier op de site posten. En inderdaad met die spätzle gaat dit ook zeker smaken, als je dit lekker vind natuurlijk. Wij gaan regelmatig naar Duitsland en eten daar ook wel spätzle, en hier worden ze ook regelmatig klaar gemaakt;) Ook voor jou nog een prettig weekend :D:D
lene

lene zegt:
@fijnproever, er "trekken" nog héérlijke koolpakketjes voor morgen in de pot! Vandaag was het met natuuraardappelen en morgen experimenteer ik met "spätzle", zelf gemaakt!;) :D @Carmen, ga ik zeker proberen en combineer het met couscous! Fijn week-end!!! :D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
@lene, fijn te horen dat het zo in de smaak valt;)
@carmen, is het proberen waard en zal zeker ook wel smaken:D:D
carmen

carmen zegt:
Gaan we zeker doen, ben al weer bezig met lekkere gehaktballetjes staat wel bij dacht ik marokkaanse gehaktballetjes of bugers, maar ik maak nu een jus erbij met wat kruidnagelpoeder, mosterdzaadjes laurier,cuien knoflook,ctomatenblokjes,peterselie en oregano.
Moet je eens proberen met heel fijn gestoofde kool, echt lekker. Groetjes Carmen
lene

lene zegt:
Vandaag ga ik voor de tweede keer aan de slag met je recept! Héérlijk en een TOP-AANRADER! Fijn week-end en laat je potten en pannen maar sudderen!:D;)
fijnproever

fijnproever zegt:
@lene, bedankt en laat maar horen hoe het gesmaakt heeft;)
lene

lene zegt:
Ga het nu nog maken!;) Wat zal dit smaken, zeker nu met dit herfstweer! Alvast bedankt voor het recept! Fijne dag nog!:)
fijnproever

fijnproever zegt:
@s.dool en carmen, laat het jullie alvast smaken;)
carmen

carmen zegt:
Heerlijk, had zoiets ook een keer gemaakt maar dat moest allemaal stomen, het was zo klaar, nou heb de hele middag in de keuken gestaan, maar dit ga ik zeker maken.
s.dool

s.dool zegt:
Zo dat ziet er lekker uit! Komt van de week op tafel.:p