Recept
« Terug naar recepten
Koolpakketjes gevuld met gehakt
PT80M
Koolpakketjes gevuld met gehakt
Een heerlijk koolpakketjes gevuld met gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolpakketjes gevuld met gehakt te bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Week de rozijnen 30 minuten in lauw water. Spoel de paprika en snij in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
Maak de grootste, buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes, de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er pakketjes van.
Fruit de ui en de knoflook glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes, tijm en laurier bij. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.
Maak de grootste, buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes, de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er pakketjes van.
Fruit de ui en de knoflook glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes, tijm en laurier bij. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lene zegt:
fijnproever zegt:
@carmen, is het proberen waard en zal zeker ook wel smaken:D:D
carmen zegt:
Moet je eens proberen met heel fijn gestoofde kool, echt lekker. Groetjes Carmen
lene zegt:
lene zegt:
fijnproever zegt: