Recept
« Terug naar recepten
Koolrabi
PT25M
Koolrabi
Een heerlijk koolrabi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabi te bereiden
Snijd de koolrabi's, was ze, snijd ze in plakken en daarna in reepjes.
Zet de reepjes koolrabi op met kokend water en zout en kook de groente in 10 minuten gaar.
Giet af en laat uitlekken.
Maak de saus:
Smelt de boter, meng zout en bloem erdoor en warm dit mengsel goed door.
Voeg de melk toe.
Roer, als de melk kookt de massa glad
en breng op smaak met de suiker en nootmuskaat.
Roer de saus nogmaals goed door.
Schep de groente door de saus en warm het geheel even door.
Zet de reepjes koolrabi op met kokend water en zout en kook de groente in 10 minuten gaar.
Giet af en laat uitlekken.
Maak de saus:
Smelt de boter, meng zout en bloem erdoor en warm dit mengsel goed door.
Voeg de melk toe.
Roer, als de melk kookt de massa glad
en breng op smaak met de suiker en nootmuskaat.
Roer de saus nogmaals goed door.
Schep de groente door de saus en warm het geheel even door.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
bertal zegt:
Daarom heb ik er al Duitsland bijgezet , daar wordt hij namelijk meer geteelt.
In inder geval bedankt voor je reactie, Elmpt is mij wel bekend:);)
m.v.g. Bert Allers
liske zegt:
bertal zegt:
Bedankt dat je de reactie al gegeven hebt.
Kan er nog bijvertellen dat in Duitsland de rode/paarse meer verkrijgbaar is vooral op groentemarkten :);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:p
els van der lem zegt:
bertal zegt:
In het dorpje Beesel bij Roermond is een teler Jac Nijskens die een Historische groentenhof heeft met vergeten groenten.
het adres is:
Rijkel 21 Beesel ( limb) nederland
:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje zegt:
Ben heel benieuw, ik ga alvast op internet zoeken.
Bedankt en groetjes, Gerda
:p
bertal zegt:
Nog een kleine aanvulling op de koolrabi>
Je hebt rode koolrabi en witte koolrabi.
De rode koolrabi is wat milder van smaak.
veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:p
inge zegt:
karel zegt: