KookJij

Koolrabi

Een heerlijk koolrabi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrabi te bereiden

Snijd de koolrabi's, was ze, snijd ze in plakken en daarna in reepjes.
Zet de reepjes koolrabi op met kokend water en zout en kook de groente in 10 minuten gaar.
Giet af en laat uitlekken.
Maak de saus:
Smelt de boter, meng zout en bloem erdoor en warm dit mengsel goed door.
Voeg de melk toe.
Roer, als de melk kookt de massa glad
en breng op smaak met de suiker en nootmuskaat.
Roer de saus nogmaals goed door.
Schep de groente door de saus en warm het geheel even door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karel

karel zegt:
Dit is een recept voor koolraap. Niet voor koolrabi. De groene bladerige stengels kan je niet in plakken en reepjes snijden.
carla

carla zegt:
wij hebben de rode gewoon in de tuin staan.
slaatje

slaatje zegt:
Ik kom regelmatig in Düsseldorf, ga daar ook altijd naar de markt dus ik ga opletten op rode? Koolrabi. Groetjes Gerda:p
bertal

bertal zegt:
liske,
Daarom heb ik er al Duitsland bijgezet , daar wordt hij namelijk meer geteelt.
In inder geval bedankt voor je reactie, Elmpt is mij wel bekend:);)
m.v.g. Bert Allers
liske

liske zegt:
Hallo bertal, Ik heb de rode zelfs laatst bij de Liddl in Elmpt gezien, jou misschien ook bekend.
bertal

bertal zegt:
slaatje,
Bedankt dat je de reactie al gegeven hebt.
Kan er nog bijvertellen dat in Duitsland de rode/paarse meer verkrijgbaar is vooral op groentemarkten :);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Els, zie de opmerking van Bert Allers twee berichtjes hieronder, misschien kun je via dat adres erachter komen waar het wel verkrijgbaar is.
Groetjes Gerda:p
els van der lem

els van der lem zegt:
ik had een vraag ik vind koolrabi heerlijk maar waar kan je rode kopen ik ben benieuwd
slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel:p
bertal

bertal zegt:
Nou slaatje je hoeft niet achterover te slaan, je ziet voornamelijk witte en ik heb wel rode gezegd maar dit moet zij blauw-paars.
In het dorpje Beesel bij Roermond is een teler Jac Nijskens die een Historische groentenhof heeft met vergeten groenten.
het adres is:
Rijkel 21 Beesel ( limb) nederland
:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, ik viel achterover van verbazing want ik heb echt nog nooit van rode koolrabi gehoord. Is het gebonden aan een jaargetijde, en waar is het te koop?
Ben heel benieuw, ik ga alvast op internet zoeken.
Bedankt en groetjes, Gerda
:p
bertal

bertal zegt:
Hallo Inge en Slaatje:
Nog een kleine aanvulling op de koolrabi>
Je hebt rode koolrabi en witte koolrabi.
De rode koolrabi is wat milder van smaak.
veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Inge, ik heb nog nooit bittere koolrabi gehad ze is eerder wat zoetig van smaak en dat wordt nog versterkt door de saus. Misschien is er iets niet goed gegaan al zou ik niet weten wat.
Groetjes Gerda:p
inge

inge zegt:
ik wist niet hoe je koolrabi moest maken. is wel lekker, maar geef mij maar bloemkool is niet zo bitter. bedankt voor de tips groetjes inge
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, Je zult er van verstelt staan hoeveel mensen niet eens weten wat koolrabi is laatstaan hoe je het klaar moet maken. Ik heb het voor gasten gekookt die er nog nooit van gehoord hadden. Heel verwonderlijk, maar waar.
Ze hebben er wel van gesmuld.
Groetjes Gerda