Recept
« Terug naar recepten
Koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade)
PT40M
Koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade)
Een heerlijk koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade) te bereiden
Voorbereiden:
Snijd de kool in smalle reepjes.Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.Halveer de paprika's en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in smalle reepjes.Pel de ui en snipper deze.Schil de appel,verwijder het klokhuis en de pitjes en verdeel de appel in kleine stukjes.Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Bereiden:
Schep de kool door de paprika,ui,appel en de kaas.Meng de annasstukjes door de salade en breng deze op smaak met peper en zout.Meng de ingredienten voor de dressing. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekepan.Schep de dressing luchtig door de salade.Strooi de geroosterde amandelen erover.
Snijd de kool in smalle reepjes.Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.Halveer de paprika's en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in smalle reepjes.Pel de ui en snipper deze.Schil de appel,verwijder het klokhuis en de pitjes en verdeel de appel in kleine stukjes.Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Bereiden:
Schep de kool door de paprika,ui,appel en de kaas.Meng de annasstukjes door de salade en breng deze op smaak met peper en zout.Meng de ingredienten voor de dressing. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekepan.Schep de dressing luchtig door de salade.Strooi de geroosterde amandelen erover.
jacob zegt: