Recept
« Terug naar recepten
Koolvis met asperges
PT25M
Koolvis met asperges
Een heerlijk koolvis met asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvis met asperges te bereiden
Kook de asperges in kokend gezouten water beetgaar en houd ze warm.
Stoom de koolvisfilets gaar (10 tot 12 minuten) in een stoommandje boven kokend water of in een afgedekte schotel in de oven op 200°C.
Fruit de sjalotjes even aan in boter, voeg de porto en limoensap toe en laat tot de helft inkoken, voeg de room toe laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en fijngesneden koriander.
Schik de asperges op het bord, leg de koolvisfilet erop en lepel de saus er langs. Versier met limoenschijfjes en enkele in stukjes gesneden asperges.
Stoom de koolvisfilets gaar (10 tot 12 minuten) in een stoommandje boven kokend water of in een afgedekte schotel in de oven op 200°C.
Fruit de sjalotjes even aan in boter, voeg de porto en limoensap toe en laat tot de helft inkoken, voeg de room toe laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en fijngesneden koriander.
Schik de asperges op het bord, leg de koolvisfilet erop en lepel de saus er langs. Versier met limoenschijfjes en enkele in stukjes gesneden asperges.