Recept
« Terug naar recepten
Koolvis met gekonfijte tomaten
PT25M
Koolvis met gekonfijte tomaten
Een heerlijk koolvis met gekonfijte tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvis met gekonfijte tomaten te bereiden
Laat de gekonfijte tomaten uitlekken. Snijd de citroenmelisse fijn.
Voor de vissaus: breng de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Bind de saus eventueel met wat klontjes boter of een witte roux. Kruid met peper en zout.
Voeg de gekonfijte tomaten en citroenmelisse bij de vissaus en houd warm.
Kruid de koolvisfilet met peper en zout. Bak de visfilets 8 tot 10 minuten in boter of stoom ze 10 tot 12 minuten in een stoommandje of afgedekt in de oven op 200°C.
Verdeel de saus over diepe borden, leg de visfilet erop en versier met citroenmelisse. Serveer eventueel met natuuraardappelen.