Recept
« Terug naar recepten
Koolvis-vinken met aardappel krieltjes
PT40M
Koolvis-vinken met aardappel krieltjes
Een heerlijk koolvis-vinken met aardappel krieltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Derbyke en Elmo, Kookjij.nl en mijzelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvis-vinken met aardappel krieltjes te bereiden
Voorbereiding:
Snij de ui in dunne reepjes, en doe hetzelfde met de paprika's.
Bereiding:
Kook de krieltjes en de sperziebonen en de bloemkool beetgaar.
Doe de viskruiden aan beide zijden van de koolvis-filets. Wikkel daarna de filets in met 2 plakken ontbijtspek (naar vannant de grootte van het ontbijtspek).
Zet de wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden en doe er dan ook de olijfolie erin.
Fruit de ui en bak de paprika's aan.
Bak daarna ook de krieltjes even mee zodat deze een beetje gebakken zijn.
Voeg vervolgens ook de sperziebonen en de bloemkool mee, laat dit nog even bakken.
Doe nu de deksel op de wok en zet het vuur klein, zodat je een stoomeffect krijgt.
Verhit in de tussentijd de koekenpan en doe er boter/olijfolie in. Bak de koolvisfilets in 4 minuten per kant gaar. (ze mogen niet te gaar worden)
Breng de aardappelen met groenten even op smaak met peper en zout en voeg evt. verse peterselie toe.
Je eten kan nu geserveerd worden...
Smakelijk eten.....
Snij de ui in dunne reepjes, en doe hetzelfde met de paprika's.
Bereiding:
Kook de krieltjes en de sperziebonen en de bloemkool beetgaar.
Doe de viskruiden aan beide zijden van de koolvis-filets. Wikkel daarna de filets in met 2 plakken ontbijtspek (naar vannant de grootte van het ontbijtspek).
Zet de wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden en doe er dan ook de olijfolie erin.
Fruit de ui en bak de paprika's aan.
Bak daarna ook de krieltjes even mee zodat deze een beetje gebakken zijn.
Voeg vervolgens ook de sperziebonen en de bloemkool mee, laat dit nog even bakken.
Doe nu de deksel op de wok en zet het vuur klein, zodat je een stoomeffect krijgt.
Verhit in de tussentijd de koekenpan en doe er boter/olijfolie in. Bak de koolvisfilets in 4 minuten per kant gaar. (ze mogen niet te gaar worden)
Breng de aardappelen met groenten even op smaak met peper en zout en voeg evt. verse peterselie toe.
Je eten kan nu geserveerd worden...
Smakelijk eten.....
Mijn kookverhaal (Erwin Houben)
Ik had het gerecht van de koolvis-filets van Derbyke en Elmo, en heb er mijn eigen twist aangegeven en het smaakte heerlijk...
derbyke zegt: