Recept
« Terug naar recepten
Kotelet Kopenhagen
PT25M
Kotelet Kopenhagen
Een heerlijk kotelet kopenhagen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kotelet Kopenhagen te bereiden
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in schijfjes. Snij de ui in stukjes.
Bak de koteletten gedurende 3 minuten aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd.
Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin.
Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal minuten.
Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200° C).
Serveertip: Adembenemend ‘lekker Deens’ met aardappelpuree en appelmoes. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker.
Bak de koteletten gedurende 3 minuten aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd.
Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin.
Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal minuten.
Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200° C).
Serveertip: Adembenemend ‘lekker Deens’ met aardappelpuree en appelmoes. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker.