Een koude macaronisalade is heerlijk salade voor bij de barbecue of om zo te eten tijdens de hete zomerdagen. De smeuïge salade staat in 45 minuten op tafel.
De bereidingswijze
Een goede voorbereiding mag niet ontbreken bij deze koude macaronisalade. Zet daarom voorafgaand eerst een pan met water op en wacht tot deze kookt. Zodra het water kookt, kan de macaroni worden toegevoegd.
In de negen minuten die de macaroni nodig heeft om te koken, heb je tijd om de augurken, paprika en ham in kleine blokjes van 0,5 centimeter bij 0,5 centimeter te snijden. Snijd tot slot de zilveruitjes doormidden.
Wanneer de macaroni gegaard is, giet je deze af. Koel de macaroni vervolgens met koud water om te voorkomen dat de macaroni verder gaart. Als de macaroni is afgekoeld, kun je deze samen met de gesneden ingrediënten in een grote saladekom doen. Om een lekkere smeuïge salade te creëren, voeg je naar eigen smaak slasaus toe.
Recept
« Terug naar recepten
Koude Macaroni Salade
PT45M
Koude Macaroni Salade
Deze koude macaronisalade is heerlijk salade voor bij de barbecue of om zo te eten tijdens de hete zomerdagen. De smeuïge salade staat in 45 minuten op tafel.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Via mijn oma op mijn moeder op mij overgegegaan
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude Macaroni Salade te bereiden
We gaan eerst alles voorbereiden, doen water in de pan, laten het koken en na het koken macaroni erin en garen volgens het pak. In de tussentijd dat het kookt, en gaart, snijden we de ham in blokjes van ongeveer een halve cm bij een halve cm. ( of de Smac natuurlijk). Vervolgens het hele potje augurkjes ook in stukjes van dezelfde grootte, dit doen we ook met de rode paprika en de zilveruitjes snijden we half door.
Als intussen de macaroni gaar is, gieten we die af en laten deze goed schrikken ( koud water snel afkoelen); dit voorkomt dat de macaroni nog verder gaart en gaat plakken en dit is niet zo lekker denk ik maar zo.
Laat het ook goed koud worden.
Doe deze vervolgens in de slakom, en roer er vervolgens achter elkaar de ham, de augurkjes, de zilveruitjes en de paprika doorheen.
Om het geheel smeuiig te maken nemen we de fles slasaus en gieten die net zo lang over de macaroni totdat je zelf denkt dat het genoeg is. Meestal is dat bij 3/4 fles. Doe er voor de smaak evt. nog peper en zout en je hebt een lekker smakende frisse salade voor in de zomer. Het is bijvoorbeeld lekker bij de barbeque of om het samen met stokbrood te eten.
Laat je het smaken.
Als intussen de macaroni gaar is, gieten we die af en laten deze goed schrikken ( koud water snel afkoelen); dit voorkomt dat de macaroni nog verder gaart en gaat plakken en dit is niet zo lekker denk ik maar zo.
Laat het ook goed koud worden.
Doe deze vervolgens in de slakom, en roer er vervolgens achter elkaar de ham, de augurkjes, de zilveruitjes en de paprika doorheen.
Om het geheel smeuiig te maken nemen we de fles slasaus en gieten die net zo lang over de macaroni totdat je zelf denkt dat het genoeg is. Meestal is dat bij 3/4 fles. Doe er voor de smaak evt. nog peper en zout en je hebt een lekker smakende frisse salade voor in de zomer. Het is bijvoorbeeld lekker bij de barbeque of om het samen met stokbrood te eten.
Laat je het smaken.
Mijn kookverhaal (Erwin Houben)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Kathy van der Werf zegt:
Erwin Houben zegt:
En nuttige tips zijn natuurlijk altijd welkom!!
monique ottenbros zegt:
Erwin Houben zegt:
Nog allemaal bedankt voor de leuke reacties... owja, ik gebruik zelf de goedkope fritesaus oftewel slasaus.
Veel eetplezier verder!!
Jenny Camps zegt:
Ik had 2x de hoeveelheden genomen....en alles was op!!!!
Het recept is ook gevraagd geworden!!
Dank je wel...het heeft zeer zeker iets heerlijks toegevoegd!!!
Jenny Camps zegt:
Trudy zegt:
Groetjes van mij!
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
linda zegt:
liesje zegt:
funlobo zegt:
Lydia roos zegt:
En doe als dressing honing/ mosterd.