KookJij

Koude schotel met asperges

Een heerlijk koude schotel met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: het aspergeboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude schotel met asperges te bereiden

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept (bert Allers)
Terwijl de asperges staan de garen de eieren zacht koken circa 6 min. en in een pannetje met koud water af laten koelen.
Pers de citroenen uit en zeef het sap.
U hebt ongeveer 5 el sap nodig.
Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden.
Het velletje barst en kan gemakkelijk verwijderd worden.
Snij een tomaat in dunne plakjes, ontdoe de andere tomaten van de zaadlijsten en snij ze in stukken.
Klop van de olie, het citroensap, het zout en de peper een sausje dat op smaak gebracht wordt met wat worcestersaus.
Sprenkel het sausje over de tomaat.
Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen.
Was het bosje peterselie, sla het goed droog en droog de blaadjes na met wat keukenpapier.
Hak de blaadjes niet al te fijn.
Leg de stukjes tomaat op de seveerschaal, snij de eieren in 4 partjes, leg ze op de stukjes tomaat en bestrooi ze met wat zout en peper.
Leg er de fijngehakte peterselie tegenaan evenals de droge en afgekoelde asperges.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst