Recept
« Terug naar recepten
Koude soep van aardappelen, sla en zuring
PT35M
Koude soep van aardappelen, sla en zuring
Een heerlijk koude soep van aardappelen, sla en zuring recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude soep van aardappelen, sla en zuring te bereiden
Was en schil de aardappelen.
Was de prei en pel de ui. Snijd ze daarna heel fijn.
Was vervolgens de zuring en de sla.
Laat de boter in een kookpan smelten.
Voeg de ui en prei toe. Stoof twee tot drie minuten aan zonder ze te laten verkleuren.
Giet het water erbij en laat het geheel koken.
Voeg daarna de fijngesneden aardappelen toe en laat nog eens vijftien minuten in gezouten water koken.
Mix.
Voeg de sla, de zuring en de room toe en mix opnieuw.
Kruid af met zout en peper.
Laat afkoelen in de koelkast en serveer de soep ijskoud. Smakelijk.
Was de prei en pel de ui. Snijd ze daarna heel fijn.
Was vervolgens de zuring en de sla.
Laat de boter in een kookpan smelten.
Voeg de ui en prei toe. Stoof twee tot drie minuten aan zonder ze te laten verkleuren.
Giet het water erbij en laat het geheel koken.
Voeg daarna de fijngesneden aardappelen toe en laat nog eens vijftien minuten in gezouten water koken.
Mix.
Voeg de sla, de zuring en de room toe en mix opnieuw.
Kruid af met zout en peper.
Laat afkoelen in de koelkast en serveer de soep ijskoud. Smakelijk.