Recept
« Terug naar recepten
Koude soep van courgettes en gebakken asperges
PT20M
Koude soep van courgettes en gebakken asperges
Een heerlijk koude soep van courgettes en gebakken asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
recept.e-gezondheid.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude soep van courgettes en gebakken asperges te bereiden
Snij de harde onderkant van de asperges weg. Was en schil de asperges.
Snij de kopjes af op 5 cm van de punt en hou die apart.
Snij de rest van de stelen in grote stukken.
Was de courgettes en snij ze in stukken.
Stroop de blaadjes peterselie en kervel van de takjes. Hou er een deel van apart.
Doe de aspergestukken, de stukken courgette, de rest van de peterselie en de kervel in een hogedrukpan. Doe er een half glas water en het verkruimelde blokje bouillon bij. Laat 5 minuten koken.
Mix de soep met de ijsblokjes tot een mooie homogene massa.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Doe er eventueel nog wat water bij als de soep te dik is. Giet de soep in een terrine en zet ze in de diepvriezer om ze nog verder te laten afkoelen.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aspergepunten al roerend 3 tot 4 minuten.
Haal de aspergepunten uit de pan, laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en doe ze bij de soep. Meng ze niet onder de soep zodat ze mooi blijven bovendrijven. Versier met de apart gehouden plukjes kervel en peterselie.
Snij de kopjes af op 5 cm van de punt en hou die apart.
Snij de rest van de stelen in grote stukken.
Was de courgettes en snij ze in stukken.
Stroop de blaadjes peterselie en kervel van de takjes. Hou er een deel van apart.
Doe de aspergestukken, de stukken courgette, de rest van de peterselie en de kervel in een hogedrukpan. Doe er een half glas water en het verkruimelde blokje bouillon bij. Laat 5 minuten koken.
Mix de soep met de ijsblokjes tot een mooie homogene massa.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Doe er eventueel nog wat water bij als de soep te dik is. Giet de soep in een terrine en zet ze in de diepvriezer om ze nog verder te laten afkoelen.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aspergepunten al roerend 3 tot 4 minuten.
Haal de aspergepunten uit de pan, laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en doe ze bij de soep. Meng ze niet onder de soep zodat ze mooi blijven bovendrijven. Versier met de apart gehouden plukjes kervel en peterselie.