Als voorgerecht voor 6 à 8 personen.
Als lunch voor 4 à 5 personen.
Ook lekker bij koud buffet.
Recept
« Terug naar recepten
Koude viscurry
PT30M
Koude viscurry
Een heerlijk koude viscurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 à 8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Vis- Schaal- en Schelpdieren 1992
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude viscurry te bereiden
De visfilets in een ondiepe pan doen. Giet er zoveel bouillon bij dat de visfilets net onder staan.
Zout en peper naar smaak toevoegen en de vis tegen de kook aan zachtjes pocheren tot de vis net gaar is.
Haal ze voorzichtig uit de bouillon en laat de vis iets afkoelen.
De mayonaise en yoghurt mengen en op smaak brengen met kerrie + citroensap + citroenschil.
De vis voorzichtig in grote stukken losmaken.
Vis en garnalen door de yoghurtsaus scheppen.
Schep de viscurry in het midden van een schaal en schep er eventueel een rijstrand omheen.
Garneer de curry met kiwi + munt + kokosschaafsel.
Zout en peper naar smaak toevoegen en de vis tegen de kook aan zachtjes pocheren tot de vis net gaar is.
Haal ze voorzichtig uit de bouillon en laat de vis iets afkoelen.
De mayonaise en yoghurt mengen en op smaak brengen met kerrie + citroensap + citroenschil.
De vis voorzichtig in grote stukken losmaken.
Vis en garnalen door de yoghurtsaus scheppen.
Schep de viscurry in het midden van een schaal en schep er eventueel een rijstrand omheen.
Garneer de curry met kiwi + munt + kokosschaafsel.