KookJij

Koude viscurry

Een heerlijk koude viscurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 à 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Vis- Schaal- en Schelpdieren 1992
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude viscurry te bereiden

De visfilets in een ondiepe pan doen. Giet er zoveel bouillon bij dat de visfilets net onder staan.
Zout en peper naar smaak toevoegen en de vis tegen de kook aan zachtjes pocheren tot de vis net gaar is.
Haal ze voorzichtig uit de bouillon en laat de vis iets afkoelen.
De mayonaise en yoghurt mengen en op smaak brengen met kerrie + citroensap + citroenschil.
De vis voorzichtig in grote stukken losmaken.
Vis en garnalen door de yoghurtsaus scheppen.
Schep de viscurry in het midden van een schaal en schep er eventueel een rijstrand omheen.
Garneer de curry met kiwi + munt + kokosschaafsel.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als voorgerecht voor 6 à 8 personen.
Als lunch voor 4 à 5 personen.
Ook lekker bij koud buffet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst