Recept
« Terug naar recepten
Krab- cq Zalm- en Garnalen-Cakes
PT180M
Krab- cq Zalm- en Garnalen-Cakes
Een heerlijk krab- cq zalm- en garnalen-cakes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krab- cq Zalm- en Garnalen-Cakes te bereiden
1).Nadat alle ingrediënten klein zijn gemaakt kunnen ze alle in de blender om er een homogene massa van te draaien
2).Laat een uurtje opstijven in de koelkast en maak er dan platte koeken van met de hoeveelheid van een kleine golfbal (± 2 eetlepels) en laat deze koeken op huishuidfolie (tegen het plakken!) opnieuw in de koelkast opstijven.
3).Dan worden ze gaar gebakken in een kleine hoeveelheid plantaardige olie op niet al te hoog vuur om te voorkomen dat ze van buiten aanbranden voordat ze van binnen gaar zijn.
*****
SAUS:
4).In een sauspannetje de suiker oplossen in het limoensap en de Nam Pla en daarna alles er bij voegen.Laag vuur en laat maar pruttelen tot het geheel iets indikt.
2).Laat een uurtje opstijven in de koelkast en maak er dan platte koeken van met de hoeveelheid van een kleine golfbal (± 2 eetlepels) en laat deze koeken op huishuidfolie (tegen het plakken!) opnieuw in de koelkast opstijven.
3).Dan worden ze gaar gebakken in een kleine hoeveelheid plantaardige olie op niet al te hoog vuur om te voorkomen dat ze van buiten aanbranden voordat ze van binnen gaar zijn.
*****
SAUS:
4).In een sauspannetje de suiker oplossen in het limoensap en de Nam Pla en daarna alles er bij voegen.Laag vuur en laat maar pruttelen tot het geheel iets indikt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Als voorafje of als snack.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ingrid zegt:
bedankt en bij de favo.
assy54 zegt: