Welke wijn schenken we bij deze omelet?
Denk aan een droge witte wijn zoals bv een Pinot Blanc, een Pinot Gris, een Chardonnay, een Viña Torres (parellada druif).
Recept
« Terug naar recepten
Krab Omelet met Pit
PT20M
Krab Omelet met Pit
Ongetwijfeld een van de vele recepten van ei met krab.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krab Omelet met Pit te bereiden
- Smelt in een pannetje 1 eetlepel boter en fruit daarin aan de ui, knoflook, bosui, zeste en lombok. Ga door tot de (bos)ui zacht is geworden en voeg dan toe zout, peper en citroensap.
- Meng dit goed met de uiteengerafelde krab en zet even apart.
- Kluts de eieren en voeg iets zout toe en flink wat vers gemalen zwarte peper.
- Voeg de dille toe.
- Smelt de resterende lepel roomboter in de anti-aanbak pan en giet daarin voorzichtig de geklutse eieren. Bak dan volgens de regels van de kunst een omelet.
- Bedek de helft van de omelet met het krabmengsel en sla de omelet dicht en laat door en door verwarmen.
- Laat op een bord glijden en verdeel de omelet in tweeen.
- Serveer met koriander snippers.