KookJij

Krab Omelet met Pit

Ongetwijfeld een van de vele recepten van ei met krab.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krab Omelet met Pit te bereiden

  1. Smelt in een pannetje 1 eetlepel boter en fruit daarin aan de ui, knoflook, bosui, zeste en lombok. Ga door tot de (bos)ui zacht is geworden en voeg dan toe zout, peper en citroensap.
  2. Meng dit goed met de uiteengerafelde krab en zet even apart.
  3. Kluts de eieren en voeg iets zout toe en flink wat vers gemalen zwarte peper.
  4. Voeg de dille toe.
  5. Smelt de resterende lepel roomboter in de anti-aanbak pan en giet daarin voorzichtig de geklutse eieren. Bak dan volgens de regels van de kunst een omelet.
  6. Bedek de helft van de omelet met het krabmengsel en sla de omelet dicht en laat door en door verwarmen.
  7. Laat op een bord glijden en verdeel de omelet in tweeen.
  8. Serveer met koriander snippers.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Welke wijn schenken we bij deze omelet?
Denk aan een droge witte wijn zoals bv een Pinot Blanc, een Pinot Gris, een Chardonnay, een Viña Torres (parellada druif).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst