KookJij

Kreeft met pomodori-saus en basilicum

Een heerlijk kreeft met pomodori-saus en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kreeft met pomodori-saus en basilicum te bereiden

Breng de court-bouillon aan de kook.
Kook hierin de kreeften gaar in circa 7 min.
Haal de kreeften uit de bouillon en laat deze afkoelen.
Breng een royale pan met water aan de kook en dompel hierin de tomaten gedurende 15 sec.
Speol de tomaten direct af onder koud stromend water, verwijder de velletjes en snijd ze in vieren.
Snijd het zaadgedeelte van het vruchtvlees.
Houd 150 gram vruchtvlees apart.
Doe de rest van het vruchtvlees en het zaadgedeelte in een pan en kook dit op een laag vuur in tot puree.
Zeef deze en vang op in een royale bak.
Doe de nolly prat in een sauspan en kook deze in tot een stroperige massa.
Voeg room en de verse tomatenpuree toe en kook dit in tot de helft.
Hak basilicumblaadjes en voeg 1/3 toe aan de saus.
Snijd het apart gehouden vruchtvlees in brunoise en voeg dit eveneens aan de saus toe.
Breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
Laat de saus afkoelen.
Kook de rijst gaar en houd deze warm.
Verwijder de scharen van de gekookte kreeften en haal het vlees eruit.
Snijd de gekookte kreeften in de lengte in tweeen.
Verwijder de kreeftenmagen (dit is het stugge gedeelte voor in de kop) en haal het vlees uit de staarten.
Leg de schalen in een vuurvaste ovenschaal en verdeel de overgebleven basilicum over de schalen.
Snijd het gekookte kreeftevlees(scharen en staart) in dunne plakken en vul hiermee de schalen.
Verwarm de saus en verdeel de helft ove de kreeft.
Maak de gevulde kreeften in 5 min. warm in een oven van 200 graden C.
Haal de kreeften uit de oven en zet op ieder bord een halve kreeft en een timbaaltje rijst, gegarneerd met een blaadje basilicum.
Schenk de rest van de saus om de rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Beste Wil:
Ik ben benieuwd hoe het gelukt is,;);)
m.v.g. Bert Allers
wil

wil zegt:
ga het recept proberen en zal dan reageren