Recept
« Terug naar recepten
Krielaardappeltjes met spek
PT30M
Krielaardappeltjes met spek
Een heerlijk krielaardappeltjes met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krielaardappeltjes met spek te bereiden
Kook de aardappeltjes in ca. 20 min. gaar.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Verhit de olijfolie en boter in een pan of wok.
Bak daarin het spek, de ui en knoflook gedurende 3-4 min. tot de uien goudbruin zijn en het ontbijtspek mooi knapperig is.
Strooi er de bieslook over en voeg de krielaardappeltjes toe.
Verwarm op een matig vuur 1-2 min. en roer goed door.
Breng tot slot op smaak met zout en peper.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Verhit de olijfolie en boter in een pan of wok.
Bak daarin het spek, de ui en knoflook gedurende 3-4 min. tot de uien goudbruin zijn en het ontbijtspek mooi knapperig is.
Strooi er de bieslook over en voeg de krielaardappeltjes toe.
Verwarm op een matig vuur 1-2 min. en roer goed door.
Breng tot slot op smaak met zout en peper.