Recept
« Terug naar recepten
Krieltjes-clafoutis
PT50M
Krieltjes-clafoutis
Heerlijke Krieltjes met clafoutis
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tja....: uit m'n systeemkaartenbak; van wie?????
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krieltjes-clafoutis te bereiden
Kook de krieltjes ongeveer 10 minuutjes voor in kokend water.
Laat ze uitlekken en verdeel ze over de ingevette schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het ontbijtspek krokant en verkruimel het een beetje en leg het tussen de krieltjes.
Klop de eieren los met de crème fraîche, (zout) peper en de kruiden.
Schenk dit mengsel over de aardappeltjes in de schaaltjes en bak het ongeveer 30 minuten in de oven.
Als de krieltjes te donker worden kun je de schaaltjes even bedekken met alufolie.
Laat ze uitlekken en verdeel ze over de ingevette schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het ontbijtspek krokant en verkruimel het een beetje en leg het tussen de krieltjes.
Klop de eieren los met de crème fraîche, (zout) peper en de kruiden.
Schenk dit mengsel over de aardappeltjes in de schaaltjes en bak het ongeveer 30 minuten in de oven.
Als de krieltjes te donker worden kun je de schaaltjes even bedekken met alufolie.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Ik gebruik eigenlijk nooit toegevoegd zout; zo ook niet bij dit gerecht. Het spek geeft al genoeg zout af.
Marina zegt:
Opgeslagen in receptenmap.