Recept
« Terug naar recepten
Kroatische rizot met mosselen
PT25M
Kroatische rizot met mosselen
Een heerlijk kroatische rizot met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
605 kCal energie
22 Gram eiwit
22 Gram vet
76 Gram koolhydraten
22 Gram eiwit
22 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroatische rizot met mosselen te bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit 1 ui 3 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut tot de korrels glazig zijn.
Voeg 250 ml bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
Voeg de tomaten en mosselen toe.
Kook in 12 minuten op laag vuur gaar.
Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken.
Verdeel de sla met de andere ui over een schaal.
Bestrooi met 2 eetlepels basilicumblaadjes en besprenkel met 3 eeetlepels olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van het basilicum fijn en schep met peper en zout door de rijst.
Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut tot de korrels glazig zijn.
Voeg 250 ml bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
Voeg de tomaten en mosselen toe.
Kook in 12 minuten op laag vuur gaar.
Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken.
Verdeel de sla met de andere ui over een schaal.
Bestrooi met 2 eetlepels basilicumblaadjes en besprenkel met 3 eeetlepels olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van het basilicum fijn en schep met peper en zout door de rijst.