Recept
« Terug naar recepten
krokante aardappelkoekjes
PT20M
krokante aardappelkoekjes
Een heerlijk krokante aardappelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Donna Hay
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe krokante aardappelkoekjes te bereiden
Snijd de aardappelen met een citroentrekker in lange draden. Leg ze op keukenpapier en druk er voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit. Hussel de aardappelen en de met zeezout gemengde rijstebloem door elkaar. Verhit een laag van 1 cm olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Doe eetlepels vol van het aardappelmengsel in de olie, druk de bergjes plat met een spatel en bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
bertal zegt:
Dit recept hoort eigenlijk bij:
Gegrilde kreeft met boter van pistache en geconserveerde citroen.
Succes:);)
m.v.g. Bert Allers