Recept
« Terug naar recepten
Krokante kaassalamiknopen
PT30M
Krokante kaassalamiknopen
Een heerlijk krokante kaassalamiknopen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante kaassalamiknopen te bereiden
Snijd de salami heel fijn. Laat het bladerdeeg ontdooien en druk de plakjes per twee aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10x20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi er de geraspte belegen kaas over. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm. breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.