KookJij

Krokante kipfilet met een laagje van cornflakes

Lekker krokant niet alleen voor kinderen maar ook volwassenen vinden dit lekker. Gewoon simpel en lekker met gebakken aardappelen en sla. Misschien dat kinderen toch liever kip, patat en appelmoes op hun bordje zien.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Kinderen - Snacks
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokante kipfilet met een laagje van cornflakes te bereiden

  1. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes.
  3. Bestrooi de kipfilets met pezo en eventueel naar smaak met andere kruiden, haal ze eerst door de bloem daarna door het losgeklopte ei en wentel ze dan door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP 1: Niet alleen kip maak je op deze manier erg lekker, denk ook eens aan varkensfilet, allerlei soorten vis, grote garnalen of zelfs (stevige) kaas.

TIP 2: Deze krokante kipfilet is ook erg lekker om te gebruiken in een Ceasar Salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst