Recept
« Terug naar recepten
Krokante Parmaham en aspergesalade
PT30M
Krokante Parmaham en aspergesalade
Een heerlijk krokante parmaham en aspergesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ainsley Harriot
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante Parmaham en aspergesalade te bereiden
Kook de eieren 8 min. in kokend water.
Zet een vergiet of stoommand op de eieren en kook de asperges in ca 4-5 min. beetgaar of kook ze 2-3 min. in kokend water.
Giet de eieren en asperges af en spoel ze onder de kraan na met koud water.
Smelt de boter in een pan, klop er met een garde wat citroensap door en naar smaak zout en peper.
Verhit een grillpan of een zware anti-aanbakkoekenpan.
Bak de plakken Parmaham telkens 2 tegelijk, 30 sec. aan elke kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de asperges 2-3 min. in de hete pan.( doe je voordeel met het vet van de Parmaham ) tot ze mooie donkere strepen van het grillen hebben.
Pel en halveer de eieren, verdeel ze met de asperges over 4 borden en leg de ham erop.
Schenk een sliertje dressing over de salade.
Bestrooi met wat krullen Parmezaanse kaas en zout en peper.
Zet een vergiet of stoommand op de eieren en kook de asperges in ca 4-5 min. beetgaar of kook ze 2-3 min. in kokend water.
Giet de eieren en asperges af en spoel ze onder de kraan na met koud water.
Smelt de boter in een pan, klop er met een garde wat citroensap door en naar smaak zout en peper.
Verhit een grillpan of een zware anti-aanbakkoekenpan.
Bak de plakken Parmaham telkens 2 tegelijk, 30 sec. aan elke kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de asperges 2-3 min. in de hete pan.( doe je voordeel met het vet van de Parmaham ) tot ze mooie donkere strepen van het grillen hebben.
Pel en halveer de eieren, verdeel ze met de asperges over 4 borden en leg de ham erop.
Schenk een sliertje dressing over de salade.
Bestrooi met wat krullen Parmezaanse kaas en zout en peper.