Recept
« Terug naar recepten
Krokante pruimedanten
PT30M
Krokante pruimedanten
Een heerlijk krokante pruimedanten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante pruimedanten te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de plakjes spek in de lengterichting door. Laat de ansjovisfilets goed uitlekken. Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in de pruim. Rol om elke pruim 1/2 spek lapje en zet dat vast met een prikker. Leg de gewelde pruimedanten op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven tot het spek goudbruin en knapperig is. Serveer de hapjes warm.