Recept
« Terug naar recepten
Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel
PT30M
Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel
Een heerlijk krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180° C.
Mix de zalm tot een mousse, voeg er de room aan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak.
Snij de venkel in flinterdunne plakjes en bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een werkblad. Leg er wat venkel op en bestrooi met gehakte peterselie. Spuit er een flinke streep mousse bij en rol op.
Kwast de rolletjes in met eigeel en zet ze 10 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen en snij ze in stukjes.
Mix de zalm tot een mousse, voeg er de room aan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak.
Snij de venkel in flinterdunne plakjes en bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een werkblad. Leg er wat venkel op en bestrooi met gehakte peterselie. Spuit er een flinke streep mousse bij en rol op.
Kwast de rolletjes in met eigeel en zet ze 10 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen en snij ze in stukjes.