Recept
« Terug naar recepten
Kroon van gestoomde ssperges met gerookte zalm
PT60M
Kroon van gestoomde ssperges met gerookte zalm
Een heerlijk kroon van gestoomde ssperges met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hostellerie De Hamert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroon van gestoomde ssperges met gerookte zalm te bereiden
Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze in schuine stukjes van circa 1,5 cm lengte. Zet de stukjes weg in koud water. Maak van de gerookte zalm vier roosjes en bewaar deze, afgedekt, in de koelkast. Breng water aan de kook in de stoompan. Bereid intussen de aspergesaus en houd deze warm.
Bereidingswijze
Stoom de aspergestukjes in circa 5 minuten beetgaar. Breng ze op smaak met een klontje boter, peper, zout en bieslook. Leg de zalmroosjes midden op de voorverwarmde borden, rangschik de asperges eromheen.
Roer de kaviaar (houd wat achter voor de garnering) en de zalmeitjes door de saus. Let op, de saus mag niet meer koken, omdat de kaviaar dan hard wordt. Schenk de saus luchtig over de asperges.
(Serveer)tip: Garneer het gerecht met de achtergehouden kaviaar.
Bereidingswijze
Stoom de aspergestukjes in circa 5 minuten beetgaar. Breng ze op smaak met een klontje boter, peper, zout en bieslook. Leg de zalmroosjes midden op de voorverwarmde borden, rangschik de asperges eromheen.
Roer de kaviaar (houd wat achter voor de garnering) en de zalmeitjes door de saus. Let op, de saus mag niet meer koken, omdat de kaviaar dan hard wordt. Schenk de saus luchtig over de asperges.
(Serveer)tip: Garneer het gerecht met de achtergehouden kaviaar.