Recept
« Terug naar recepten
Kruidenboter
PT10M
Kruidenboter
Een heerlijk kruidenboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marloes Wolters
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenboter te bereiden
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Sorteer de kruiden, haal de harde takjes eruit en snijd ragfijn. Rasp of pers de knoflook fijn. Vermeng dit, het liefst met je hand door de roomboter. Voeg zeezout en peper toe naar smaak. Laat de roomboter nog minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de kruiden en smaken kunnen vermengen.
Heerlijk bij een biefstuk, maar ook voor op een stokbroodje bij soep.
Sorteer de kruiden, haal de harde takjes eruit en snijd ragfijn. Rasp of pers de knoflook fijn. Vermeng dit, het liefst met je hand door de roomboter. Voeg zeezout en peper toe naar smaak. Laat de roomboter nog minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de kruiden en smaken kunnen vermengen.
Heerlijk bij een biefstuk, maar ook voor op een stokbroodje bij soep.