KookJij

Kruidenbrood

Een heerlijk kruidenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidenbrood te bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de honing smelten en zet hem dan weg. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg al kloppend de honing en dan de melk toe. Zeef de beide soorten meel met het bakpoeder en klop door het eimengsel. Klop er ten slotte de specerijen, schilletjes en vanille-essence door. Giet het mengsel in een met vetvrij papier bekleed en licht ingevet broodblik. Bak 60-70 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen in het blik voor u het brood eruit neemt. Al u het zelf niet wilt maken, kunt u een pain d'épices in een delicatessenwinkel kopen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst