Recept
« Terug naar recepten
Kruidenbrood
PT90M
Kruidenbrood
Een heerlijk kruidenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenbrood te bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de honing smelten en zet hem dan weg. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg al kloppend de honing en dan de melk toe. Zeef de beide soorten meel met het bakpoeder en klop door het eimengsel. Klop er ten slotte de specerijen, schilletjes en vanille-essence door. Giet het mengsel in een met vetvrij papier bekleed en licht ingevet broodblik. Bak 60-70 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen in het blik voor u het brood eruit neemt. Al u het zelf niet wilt maken, kunt u een pain d'épices in een delicatessenwinkel kopen.