*We bakken dan het vlees aan in het uien-knoflook-kruiden-mengsel en doen er dan wat vocht bij,of bouillon,of melk,room,dikke yoghurt of mascarpone.
*Dan zo lang op laag vuur zetten totdat vlees,kip,vis enz.door en door gaar zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kruidenmix Kerrie
PT10M
Kruidenmix Kerrie
Er zouden net zoveel kerrie-mixes zijn als families die koken,de een wat scherper dan de ander.De gebruikte kruiden komen vaak wel overeen,maar de gevarieerde hoeveelheden van elk kruid maken het verschil en dus de smaak.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
o.a.Familie , Wilbrink ,kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenmix Kerrie te bereiden
KERRIE 1 (familie recept):
*Verhit de rijstolie in een pan met dikke bodem
*Wanneer de olie goed heet is de uien en knoflook bakken tot ze glazig zijn.
*Dan de kruidenmix er bij doen en goed roeren.Wachten tot het kruidenmengsel echt goed aroma's gaat afgeven.
*NU is het kerrie-mengsel gereed om verder gebruikt te worden,bv met vlees,kip,vis,eieren,enz.
***
KERRIE 2 (naar Wilbrink):
*Rooster alle droge bestanddelen in een pannetje tot ze gaan geuren.Doe de zaden en kaneelstukje dan in een vijzel om ze tot poeder te wrijven (of gebruik een poeder-
molen).Dit is de feiltelijke kerrie (met de lomboks er bij dan).
*Verhit in een antiaanbak pan wat rijstolie en fruit daarin aan de uien,knoflook en lomboks,tot de uien gaan verkleuren.Doe er dan de poeder-mix bij en fruit even goed door.Nu hebben we een kerrie-mengsel dat zo gebruikt kan worden.
--->We kunnen het mengen met bouillon,melk,cocosmelk,
room,yoghurt,enz.
***
KERRIE 3 :(Kennissen)
*1.Meng alle ingredienten door elkaar in een molen of op een andere manier
*Voeg dit toe aan een mengsel van aangefruite uien,knoflook,lombok,enz..Dan voegen we toe de bouillon,melk,yoghurt,kokosmelk,enz. en daarin stoven we dan vlees,kip,enz,gaar.
*Verhit de rijstolie in een pan met dikke bodem
*Wanneer de olie goed heet is de uien en knoflook bakken tot ze glazig zijn.
*Dan de kruidenmix er bij doen en goed roeren.Wachten tot het kruidenmengsel echt goed aroma's gaat afgeven.
*NU is het kerrie-mengsel gereed om verder gebruikt te worden,bv met vlees,kip,vis,eieren,enz.
***
KERRIE 2 (naar Wilbrink):
*Rooster alle droge bestanddelen in een pannetje tot ze gaan geuren.Doe de zaden en kaneelstukje dan in een vijzel om ze tot poeder te wrijven (of gebruik een poeder-
molen).Dit is de feiltelijke kerrie (met de lomboks er bij dan).
*Verhit in een antiaanbak pan wat rijstolie en fruit daarin aan de uien,knoflook en lomboks,tot de uien gaan verkleuren.Doe er dan de poeder-mix bij en fruit even goed door.Nu hebben we een kerrie-mengsel dat zo gebruikt kan worden.
--->We kunnen het mengen met bouillon,melk,cocosmelk,
room,yoghurt,enz.
***
KERRIE 3 :(Kennissen)
*1.Meng alle ingredienten door elkaar in een molen of op een andere manier
*Voeg dit toe aan een mengsel van aangefruite uien,knoflook,lombok,enz..Dan voegen we toe de bouillon,melk,yoghurt,kokosmelk,enz. en daarin stoven we dan vlees,kip,enz,gaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Groetjes Jan A:?
ineke60 zegt:
deuxchapeaux zegt:
Je kunt dit mengsel (mits goed afgesloten en donker bewaard)wel een 4 weken bewaren voordat het
achteruit loopt.Overigens heb ik de hoeveelheid zodanig gekozen dat het voor 6 personen helemaal op gebruikt kan worden.Je kunt er toch mkkelijk 1 kg vlees mee kruiden met de bijgaande ± 500 cc yoghurt / mascarpone / room.Zelf gebruik ik het dan met rijst en bv een aangezuurde komkommer-tomaat-ui-knoflook-paprika-mix.
Voor de goede orde:dit is EEN kerrie,niet DE kerrie.In de India'se contreien heeft elke famile zowat z'n eigen kerrie
Kaajs zegt: