Recept
« Terug naar recepten
Kruidige gehaktballetjes
PT30M
Kruidige gehaktballetjes
Een heerlijk kruidige gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige gehaktballetjes te bereiden
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de limoen uit, snijd de harde nerven uit de citroenblaadjes en hak ze fijn. Snijd de bacon fijn. Meng in een kom de ui, knoflook, spaanse peper, citroenblaadjes, bacon, koriander, sojasaus, het limoensap, gehakt, zout en peper. Vorm van het mengsel balletjes van 21/2 centimeter. Verhit de olie in een wok en bak de balletjes al omscheppend lichtbruin. Temper het vuur tot matig en laat de balletjes in 15 minuten gaar worden. Lekker met sojasaus of een pittige chilisaus.