Recept
« Terug naar recepten
Kruidige groenten met couscous
PT40M
Kruidige groenten met couscous
Een heerlijk kruidige groenten met couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige groenten met couscous te bereiden
Zet de ui en de tomaten op met de knoflook, de specerijen en21/2 dl water.
Breng de inhoud van de pan aan de kook. Voeg de paprika, de suiker en de kikkererwten toe, met peper en zout naar smaak. Kook alles een halfuu zachtjes door.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de aubergines goudbruin en leg ze op keukenpapier
Haal het kaneelstokje en de stukjes gemberwortel uit de tomatensaus.
Roer de koriander erdoor.
Dien de aubergines op met de couscous en de saus van tomaat en paprika.
Breng de inhoud van de pan aan de kook. Voeg de paprika, de suiker en de kikkererwten toe, met peper en zout naar smaak. Kook alles een halfuu zachtjes door.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de aubergines goudbruin en leg ze op keukenpapier
Haal het kaneelstokje en de stukjes gemberwortel uit de tomatensaus.
Roer de koriander erdoor.
Dien de aubergines op met de couscous en de saus van tomaat en paprika.
tessa soetaert zegt: