Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Indische gehaktspiezen
PT45M
Kruidige Indische gehaktspiezen
Een heerlijk kruidige indische gehaktspiezen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tegengekomen op internet, en bij ons staan ze zowel warm als koud regelmatig op tafel...
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Indische gehaktspiezen te bereiden
Meng alle ingredienten - behalve de olie - goed doorelkaar in de kom en zet een half uurtje in de koelkast om de smaken in elkaar door te laten werken en iets op te stijven.
Maak van het gehaktmengsel 4 compacte en smeuiige gehaktrollen en steek er de sateprikkers in, zorg dat het gehakt stevig om de prikkers zit (even nog iets aanduwen en vormen evt).
Verwarm de grillpan voor of verwarm een koekenpan met een heel klein beetje olie voor en grill (of bak) de gehaktspiezen rondom mooi goudbruin en van binnen smeuiig maar gaar. Dit is in een minuut of 10 wel gebeurd.
Serveer ze warm, maar ook koud als snack zijn ze heel lekker om te knabbelen!
Maak van het gehaktmengsel 4 compacte en smeuiige gehaktrollen en steek er de sateprikkers in, zorg dat het gehakt stevig om de prikkers zit (even nog iets aanduwen en vormen evt).
Verwarm de grillpan voor of verwarm een koekenpan met een heel klein beetje olie voor en grill (of bak) de gehaktspiezen rondom mooi goudbruin en van binnen smeuiig maar gaar. Dit is in een minuut of 10 wel gebeurd.
Serveer ze warm, maar ook koud als snack zijn ze heel lekker om te knabbelen!
slaatje zegt: