Recept
« Terug naar recepten
Kruidige knolselderijsoep
PT30M
Kruidige knolselderijsoep
Een heerlijk kruidige knolselderijsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige knolselderijsoep te bereiden
Snij de knolselderij, knoflook, lenteui en aardappel klein en kook het geheel gaar in 1 liter water. Pureer het geheel met de staafmixer en los de bouillontabletten in de soep op. Maak het gehakt aan met de parmesan, paneermee,l bieslook en kruiden, draai er balletjes van en voeg ze bij de soep die tegen het kookpunt aan is gehouden, laat de soep 10 minuten zachtjes koken en maak hem af met een scheut room en wat peper, voeg eventueel nog wat bouillonpoeder toe.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept onstond toen ik in mijn koelkast keek wat erin lag voor een soepje van te maken, en pakte zo goed uit dat ik hem regelmatig maak. Ook een voedzame soep voor kinderen die een hekel aan groenten hebben, ze krijgen op deze manier toch binnen wat ze nodig hebben.