Recept
« Terug naar recepten
Kruidige tomatensoep
PT30M
Kruidige tomatensoep
Een heerlijk kruidige tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige tomatensoep te bereiden
- Fruit de kleingesneden ui en paprika aan in de boter.
- Voeg de gehakte of geperste tenen knoflook toe als de uien glazig zijn, en laat even meefruiten.
- Doe de bloem erbij, en roer tot de bloem geheel is opgenomen door de boter. (bij teveel bloem kun je een scheutje olijfolie toevoegen)
-Laat de bloem even meebakken, en doe er de tomatenpuree bij. Roer tot deze zich gemengd heeft met de rest.
- Voeg er dan de tomatenblokjes bij, en roer tot alles zich gebonden heeft.
- Voeg er dan beetje bij beetje het water bij, blijf steeds goed roeren, eerst met een houten lepel en later met een garde. Laat steeds goed warm worden.
- Doe er de fijngesneden kruiden bij, behalve de basilicum, die moet er pas op het laatst bij. (ook als je bieslook gebruikt die er pas op 't laatst in doen)
- Roer er dan de balsamico azijn door, de suiker, de verkruimelde bouillonblokjes en de gehaktballetjes.
- Laat een poosje rustig pruttelen en proef of hij op smaak is. Doe er anders nog wat p&z bij.
Wil je geen boter gebruiken, begin dan met water en tomatenpuree etc. te koken, laat de groenten meekoken en bind de soep op het laatst met een bloempapje. Laat dit even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen!
- Voeg de gehakte of geperste tenen knoflook toe als de uien glazig zijn, en laat even meefruiten.
- Doe de bloem erbij, en roer tot de bloem geheel is opgenomen door de boter. (bij teveel bloem kun je een scheutje olijfolie toevoegen)
-Laat de bloem even meebakken, en doe er de tomatenpuree bij. Roer tot deze zich gemengd heeft met de rest.
- Voeg er dan de tomatenblokjes bij, en roer tot alles zich gebonden heeft.
- Voeg er dan beetje bij beetje het water bij, blijf steeds goed roeren, eerst met een houten lepel en later met een garde. Laat steeds goed warm worden.
- Doe er de fijngesneden kruiden bij, behalve de basilicum, die moet er pas op het laatst bij. (ook als je bieslook gebruikt die er pas op 't laatst in doen)
- Roer er dan de balsamico azijn door, de suiker, de verkruimelde bouillonblokjes en de gehaktballetjes.
- Laat een poosje rustig pruttelen en proef of hij op smaak is. Doe er anders nog wat p&z bij.
Wil je geen boter gebruiken, begin dan met water en tomatenpuree etc. te koken, laat de groenten meekoken en bind de soep op het laatst met een bloempapje. Laat dit even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen!
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze soep maak ik als lunchgerecht vaker met stokbrood erbij, die ik bestrijk met een gehalveerd teentje knoflook en bestrijk met wat olijfolie, en dan in de oven of onder de grill lichtbruin laat kleuren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique zegt:
Alleen gebruik ik ipv bloem en boter gewoon aardappel in blokjes, dat bind de soep ook erg goed.
En nog wat gekookte stukjes spaghetti erdoor.
Serlet Carine zegt:
Bobby zegt:
Gisterenavond heb ik deze soep gemaakt, hij was erg lekker en vrij snel klaar. Zelf heb ik de bloem weggelaten en 250 gram gezeefde tomaten toegevoegd.
Duvel zegt:
De soep heb ik geserveerd met stokbrood kruidenboter.
De soep was echt heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
En zeker een goede maaltijd soep.
Ik heb er zeker veel complimenten voor gekregen al ben ik geen allround koker.
Namens de feestcommissie bedankt.
Liske zegt: