KookJij

Kruimelcake met blauwe bessen en kaneel

Een heerlijk kruimelcake met blauwe bessen en kaneel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie: 345 kCal energie
8 Gram eiwit
5 (2) Gram vet
71 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Lekker koken met weinig of geen vet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruimelcake met blauwe bessen en kaneel te bereiden

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (gasovenstand 3-4). Bekleed de bodem van een lage, vierkante taartvorm van 22 x 22 cm met bakpapier.
2. Pureer de pruimen in een foodprocessor of met een staafmixer, voeg zo nodig 1 el heet water toe om een gladde massa te krijgen. Schep de puree in een grote mengkom.
3. Voeg de yoghurt, tafelsuiker, eieren, eiwitten en de vanille-essence toe en klop de massa tot alles gelijkmatig gemengd is.
4. Zeef in een andere kom de bloem met kaneel en nootmuskaat. Schep voor de kruimellaag 75 gram van de gekruide bloem in een andere schaal en wrijf de boter erdoor. Roer de basterdsuiker erdoor en zet de schaal opzij.
5. Zeef het bakpoeder bij de rest van de bloem. Klop met een handmixer op de laagste stand of met een houten lepel het pruimen-yoghurtmengsel erdoor.
6. Schep het beslag in de taartvorm, verdeel de blauwe bessen bovenop en strooi de kruimellaag gelijkmatig daarover uit. Bak de cak 50-60 minuten tot hij stevig en goudbruin is.
7. Laat de cake in de vorm iets afkoelen. Serveer hem nog iets warm of afgekoeld, gegarneerd met blauwe bessen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst