Als je van zoet en koek houd is dit een must om ze te maken. De tijdsduur van het bakken kan ik helaas niet vermelden daar je de koek op gevoel moet bakken. Bak ze en haal er 1 uit de pan om te proeven, je zult meteen weten of ze gaar zijn of niet!
Enjoy it
Recept
« Terug naar recepten
Kruukplaetjes
PT50M
Kruukplaetjes
Dit is een lekkernij afkomstig van Goeree-Overflakkee waar ik woon. Gemaakt volgens traditioneel recept.
Bereiding
Hoe Kruukplaetjes te bereiden
- Smelt de boter in een pannetje, ondertussen meng je de suiker, zout, koekkruiden, stroop en de bloem in een kom.
- Als de boter gesmolten is giet je het bij het suikermengsel en kneed het door elkaar.
- Strooi een beetje bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
- Pak een glas met een kleine doorsnede (bijv borrelglas) en duw het glas in het deeg zodat je ronde vormen van het deeg krijgt, doe dit tot dat je deeg op is.
- Smelt een beetje boter in de pan en laat hem goed warm worden.
- Leg de deegrondjes in de pan en bak ze op een lage stand goud bruin.
- Laat ze goed afkoelen.
- ##Smakelijk##
Mijn kookverhaal (jolanda)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Elly de vogel engelmoer zegt:
Rood en bruin
Heerlijke koekjes
Maya van der Vlugt zegt:
corina zegt:
Alleen gaan er in echte kruukplaetje tog heel wat meer kruiden dan alleen kaneel!
Zo o.a. Sandelhout zoethout piment anijs zaad karwijzaad kruidnagel en dat alles noemen wij rommelkruid en is rood van kleur!
Therese zegt:
Mijn man en schoondochter zijn echte zoetekauwen dus ik ga dit recept zeker proberen.
Enne in de volksmond noemen we margarine toch boter.
Wat lekkerbekske zegt noemen wij roomboter.
Lekkerbekske zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
jan zegt: