Recept
« Terug naar recepten
Ku Lao Jou
PT1M
Ku Lao Jou
Een heerlijk ku lao jou recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frida Vermond
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ku Lao Jou te bereiden
1. Snij het vlees of kipfilet in niet te grote stukjes en
meng met (a).
2. Kook de stukjes wortel (5 min).
3. Meng (b) goed. Doe het vlees bij het mengsel.
4. Verhit een flinke laag olie in de wok. Doe de stukjes
vlees een voor een in de olie en bak ze op een laag
vuur bruin en gaar. Schep het vlees eruit en leg op
een bord met keukenpapier.
5. Bak de ui, wortel, komkommer en ananas 1 min.
en schep eruit.
6, Meng (c) goed. Verhit 4 eetlepels olie, bak de uitge-
perste knoflook en doe het mengsel (c) erbij en
kook tot het dik wordt. Doe het vlees erbij en de
groenten en roer door elkaar.
Serveren met rijst.
meng met (a).
2. Kook de stukjes wortel (5 min).
3. Meng (b) goed. Doe het vlees bij het mengsel.
4. Verhit een flinke laag olie in de wok. Doe de stukjes
vlees een voor een in de olie en bak ze op een laag
vuur bruin en gaar. Schep het vlees eruit en leg op
een bord met keukenpapier.
5. Bak de ui, wortel, komkommer en ananas 1 min.
en schep eruit.
6, Meng (c) goed. Verhit 4 eetlepels olie, bak de uitge-
perste knoflook en doe het mengsel (c) erbij en
kook tot het dik wordt. Doe het vlees erbij en de
groenten en roer door elkaar.
Serveren met rijst.
Mijn kookverhaal (Frida Vermond)
Dit recept heb ik 36 jaar geleden gekregen bij een Chinees restaurant in Spanje.
limelein zegt: