Recept
« Terug naar recepten
Kumara skins (Nieuw-Zeelands gerecht)
PT50M
Kumara skins (Nieuw-Zeelands gerecht)
Een heerlijk kumara skins (nieuw-zeelands gerecht) recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sandra J
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
0 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kumara skins (Nieuw-Zeelands gerecht) te bereiden
Boen de kumara's schoon onder de kraan. Snij ze in gelijke stukken en kook ze met een beetje zout gaar.
Hetzelfde voor de groente: kook ze met een beetje zout beetgaar.
Ovenschaal invetten. Kumara's en groente afgieten. De kumara's met koud water afspoelen en zo snijden dat je redelijk platte stukken krijgt, liefst met schil.
De groente onderin de ovenschaal leggen, de kumara-stukken gaan er pansgewijs bovenop. Vervolgens de cheddar erover raspen.
Even in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is. Lekker met zure room erbij . Eet smakelijk!
Hetzelfde voor de groente: kook ze met een beetje zout beetgaar.
Ovenschaal invetten. Kumara's en groente afgieten. De kumara's met koud water afspoelen en zo snijden dat je redelijk platte stukken krijgt, liefst met schil.
De groente onderin de ovenschaal leggen, de kumara-stukken gaan er pansgewijs bovenop. Vervolgens de cheddar erover raspen.
Even in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is. Lekker met zure room erbij . Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Sandra J)
Ik heb een keer Kumara Skins gegeten in Nieuw-Zeeland als borrelhapje, zonder de groente. De kok had toen enkel de schillen genomen, zodat je die makkelijk kon oppakken en oppeuzelen. Omdat ik het een beetje zonde vind om delen van de kumara weg te gooien, heb ik er dit recept van gemaakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sange zegt:
Sandra J zegt:
Ik heb zo ook een keer in een Chinese toko zien liggen onder de naam "Ubi".
Groetjes,
Sandra
wildeboer zegt:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:5aday_sweet_potato.jpg
Mieke Toemen zegt: