Recept
« Terug naar recepten
Kuzu Kaplama
PT3M
Kuzu Kaplama
Een heerlijk kuzu kaplama recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
63
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kuzu Kaplama te bereiden
Doe het vlees in een met 2 liter water gevulde kookpan en breng het aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2 a 3 uur garen.
Doe het meel in een kommetje en maak met wat koud water (of yoghurt) een glad dun papje, voeg er wat bouillon bij en giet het al roerend in de pan.
Schil de aardappels en snij ze in vieren voeg ze toe in de pan.
Maak de bosui schoon en snij ze in 2 cm lange ringen voeg ze toe in de pan.
Trek de bladeren van de sla eraf spoel ze goed schoon.
Snij deze in grove stukken van 10 cm en bedek hiermee het vlees.
voeg dille, zout en peper toe en laat het nog 10 min op laag vuur pruttelen.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2 a 3 uur garen.
Doe het meel in een kommetje en maak met wat koud water (of yoghurt) een glad dun papje, voeg er wat bouillon bij en giet het al roerend in de pan.
Schil de aardappels en snij ze in vieren voeg ze toe in de pan.
Maak de bosui schoon en snij ze in 2 cm lange ringen voeg ze toe in de pan.
Trek de bladeren van de sla eraf spoel ze goed schoon.
Snij deze in grove stukken van 10 cm en bedek hiermee het vlees.
voeg dille, zout en peper toe en laat het nog 10 min op laag vuur pruttelen.
ayse zegt: