KookJij

Kuzu Kaplama

Een heerlijk kuzu kaplama recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kuzu Kaplama te bereiden

Doe het vlees in een met 2 liter water gevulde kookpan en breng het aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2 a 3 uur garen.
Doe het meel in een kommetje en maak met wat koud water (of yoghurt) een glad dun papje, voeg er wat bouillon bij en giet het al roerend in de pan.
Schil de aardappels en snij ze in vieren voeg ze toe in de pan.
Maak de bosui schoon en snij ze in 2 cm lange ringen voeg ze toe in de pan.
Trek de bladeren van de sla eraf spoel ze goed schoon.
Snij deze in grove stukken van 10 cm en bedek hiermee het vlees.
voeg dille, zout en peper toe en laat het nog 10 min op laag vuur pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
jan

jan zegt:
Ik ben gek op Turks eten :)
migobgr

migobgr zegt:
doe nou niet of je alles weet
migobgr

migobgr zegt:
Erikje grapperd, type het woord kaplama eens in je Internet explorer browser en zie wat dat is...een gillerdje hoor, ik denk dat je kapama bedoelt, maar???