Recept
« Terug naar recepten
Kwarktaart met vlaaideeg
PT80M
Kwarktaart met vlaaideeg
Een heerlijk kwarktaart met vlaaideeg recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kwarktaart met vlaaideeg te bereiden
1. Warm voor het deeg 1/3 van de melk op. Roer er de gist bij tot hij volledig is opgenomen en laat even staan. Zeef de bloem in een kom en kneed er een ei, het water, een snuifje zout en de rest van de melk door. Meng er ten slotte ook de melk met de gist door. Laat 15 minuten rijzen onder een handdoek.
2. Smelt de boter en roer er de suiker door. Kneedt dit door het gerezen deeg. Strooi wat bloem op een werkvlak en sla met de deegbal op het werkvlak tot hij niet meer kleeft (banketbakkers noemen dit 'het deeg droogslaan'). Laat nog eens 45 minuten rijzen onder een handdoek.
3. Splits voor de kaasvulling de twee eieren en klop het eiwit stijf. Meng alle andere ingrediënten en spatel er aan het eind het stijfgeklopte eiwit door.
4. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterd bakblik mee. Laat 5 minuten rusten onder een handdoek. Giet er de kaasmassa over en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
2. Smelt de boter en roer er de suiker door. Kneedt dit door het gerezen deeg. Strooi wat bloem op een werkvlak en sla met de deegbal op het werkvlak tot hij niet meer kleeft (banketbakkers noemen dit 'het deeg droogslaan'). Laat nog eens 45 minuten rijzen onder een handdoek.
3. Splits voor de kaasvulling de twee eieren en klop het eiwit stijf. Meng alle andere ingrediënten en spatel er aan het eind het stijfgeklopte eiwit door.
4. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterd bakblik mee. Laat 5 minuten rusten onder een handdoek. Giet er de kaasmassa over en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Banketbakker henny zegt: