Recept
« Terug naar recepten
Kwartel met marsepein en witlof
PT30M
Kwartel met marsepein en witlof
Een heerlijk kwartel met marsepein en witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwartel met marsepein en witlof te bereiden
Maak het witlof schoon en bak het lichtjes in een beetje boter. Kruid met peper, zout en suiker en bevochtig met een bodempje water. Bedek met aluminiumfolie en laat het gaar worden op laag vuur. Haal het witlof uit het vocht en bewaar beiden.
Breng de gevogeltefond aan de kook met het vocht van het witlof en laat tot de helft inkoken. Los de marsepein hierin op en werk af met de room. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels op hoog vuur, kruid met peper en zout en serveer met het witlof en de saus. Versier met enkele blaadjes salie. Serveer er eventueel wat boerenkoolpuree bij.
Breng de gevogeltefond aan de kook met het vocht van het witlof en laat tot de helft inkoken. Los de marsepein hierin op en werk af met de room. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels op hoog vuur, kruid met peper en zout en serveer met het witlof en de saus. Versier met enkele blaadjes salie. Serveer er eventueel wat boerenkoolpuree bij.