Recept
« Terug naar recepten
Kweepeer gevuld met gehakt
PT180M
Kweepeer gevuld met gehakt
Een heerlijk kweepeer gevuld met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
NRC (Marjoleine de Vos)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweepeer gevuld met gehakt te bereiden
1).De gewassen en ontdonsde kweeperen overlangs in tweeen snijden (klieven haast) en op hun snijkant op een stuk alu-folie in de oven leggen welke op 170°C voorverwarmd. Houd ze hier 75 minuten in en laat ze dan buiten de oven afkoelen tot handwarm.
2).Nu de klokhuizen er uit snijden en het gat klaar maken voor het gehaktmengsel.
3).In een beetje olie bakken we uien en knoflook aan tot de uien glazig zijn.
4).We doen nu alle ingrediënten door het gehakt en maken daarvan een homogene massa.
5).Het gehaktmengsel in vieren delen en in cq op de kweeperen doen.
6).Kweeperen weer terug in de oven met de vlees kant boven en in 30 minuten gaar bakken.
2).Nu de klokhuizen er uit snijden en het gat klaar maken voor het gehaktmengsel.
3).In een beetje olie bakken we uien en knoflook aan tot de uien glazig zijn.
4).We doen nu alle ingrediënten door het gehakt en maken daarvan een homogene massa.
5).Het gehaktmengsel in vieren delen en in cq op de kweeperen doen.
6).Kweeperen weer terug in de oven met de vlees kant boven en in 30 minuten gaar bakken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij rijstpilaf met kekererwten (rijst koken in 3 x eigen volume aan bouillon en een klont boter + blikje kekererwten door de rijst roeren) bij en als groente spinazie met paprika en rozijnen (paprika ontvellen en ontzaden en daarna - kleingesneden - even aanfruiten in olie met de spinazie. Gooi er een flinke hand rozijnen op en roer goed door).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nelleke zegt:
deuxchapeaux zegt:
Mijn vrouw heeft het in Belgie gehaald op de Markt in Antwerpen.
Verder heeft de Sligo het en sommige particulieren met een eigen boom (kweeper.nl of via Okke van Amerongen.
Succes,
Jan A.
Annette Donker zegt: