Recept
« Terug naar recepten
Kweeperen op cognac:
PT40M
Kweeperen op cognac:
Een heerlijk kweeperen op cognac: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
magda (nl.tuinen,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeperen op cognac: te bereiden
De kweeën schillen, in vieren delen, de klokhuizen verwijderen, in dunne schijfjes snijden en deze met het citroensap besprenkelen.
In een pannetje de wijnazijn, het water, het verbrokkelde kaneelstokje, de suiker en de honing aan de kook laten komen. De schijfjes kwee erbij doen en deze in 20 minuten hierin gaar laten worden.
De vruchten eruit nemen en in lagen in goed schoongemaakte inmaakpotten leggen. Het vocht zachtjes kokend verder laten indikken. Als het stroperig is geworden het vuur uitdraaien, laten afkoelen en de cognac erdoor roeren. Het vocht over de potten verdelen, deze goed sluiten met bijv. cellofaan en koel bewaren. (Of in potten met goed gesloten draaideksel/ schroefdeksel bewaren).
Heerlijk bij diverse wildsoorten, rundvleesgerechten, maar ook als dessert met slagroom en ijs.
N.B.: potten niet té vol doen.
In een pannetje de wijnazijn, het water, het verbrokkelde kaneelstokje, de suiker en de honing aan de kook laten komen. De schijfjes kwee erbij doen en deze in 20 minuten hierin gaar laten worden.
De vruchten eruit nemen en in lagen in goed schoongemaakte inmaakpotten leggen. Het vocht zachtjes kokend verder laten indikken. Als het stroperig is geworden het vuur uitdraaien, laten afkoelen en de cognac erdoor roeren. Het vocht over de potten verdelen, deze goed sluiten met bijv. cellofaan en koel bewaren. (Of in potten met goed gesloten draaideksel/ schroefdeksel bewaren).
Heerlijk bij diverse wildsoorten, rundvleesgerechten, maar ook als dessert met slagroom en ijs.
N.B.: potten niet té vol doen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kris zegt:
Sonja zegt: