Recept
« Terug naar recepten
Laagjestaart met aardbeien,mascarpone en room
PT60M
Laagjestaart met aardbeien,mascarpone en room
Een heerlijk laagjestaart met aardbeien,mascarpone en room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wining & dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Laagjestaart met aardbeien,mascarpone en room te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.Meng eieren,suiker en het merg van 1 vanillestokje met de staafmixer tot een dikke schuimige massa.Schep bloem en bakpoeder erdoor.Verwarm de boter met de melk,laat een beetje afkoelen en meng dit door het eimengsel.Vet een taartvorm in met boter en bekleed met bakpapier.Schep het deeg erin.Bak de cake gaar in 30 minuten.Laat 5 minuten in het bakblik afkoelen.Haal de cake uit de vorm en steek er 12 rondjes uit.Klop voor de vulling de slagroom met de suiker lobbig.Roer er de mascarpone en likeur door.Schep er voorzichtig de helft van de aardbeien door.Smeerde vulling op de 12 rondjes.Stapel ze op tot 4 laagjestaartjes.Garneer met de overgebleven aardbeien en bestrooi met poedersuiker.
mariette zegt: