Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas
PT50M
Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas
Tahin of tahini wordt gemaakt van sesamzaadjes, een samenstelling waardoor tahin veel calcium en eiwitten bezit. Tahin wordt gebruikt als ingrediënt voor hummus maar smaakt ook bijzonder lekker in deze auberginekaviaar.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas te bereiden
- Rooster de eerste aubergine en de paprika’s onder de grill.
- Schil de tweede aubergine, snijd ze in blokjes en bak het vruchtvlees in de pan samen met de halve ui.
- Mix de gebakken en de geroosterde aubergines.
- Voeg tahin, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout toe.
- Besprenkel met enkele druppels citroensap.
- Pel de paprika’s, snijd ze in reepjes, besprenkel met zout, olijfolie en rode wijnazijn.
- Bak de lamsbout in de pan, kruid met peper en zout en schuif de bout in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 à 35 minuten.
- Laat de lamsbout gedurende 20 minuten rusten onder aluminiumfolie en versnijd vervolgens in dikke plakken.
- Serveer het vlees met de paprika’s, de kaviaar van aubergine. Verkruimel de geitenkaas over het gerecht. Werk de borden af met enkele basilicumblaadjes.