Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout met dronken appeltjes
PT120M
Lamsbout met dronken appeltjes
Een heerlijk lamsbout met dronken appeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout met dronken appeltjes te bereiden
Lamsbout en sjalot in appelcider leggen en 24 uur laten marineren. Vlees uit marinade nemen, droogdeppen en bestrooien met zout, peper, ½ theelepel gemberpoeder en ½ theelepel koriander.
50 gr. bacon in 1 eetlepel boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken. Lamsbout toevoegen en rondom bruin bakken. 2-3 dl. Appelcider (van marinade) iets verwarmen en met sjalot (uit marinade) bij vlees schenken. Mengsel op heel zacht vuur ongeveer 1 uur laten sudderen. Stukjes appel toevoegen en gerecht nog ongeveer 30 minuten laten sudderen (appelstukjes mogen niet helemaal stuk gaan). Appellamsragout eventueel binden met allesbinder.
Hele rode appels ongeveer 15 minuten koken in rest van cider, tot ze iets zachter zijn. Lamsgehakt mengen met zout, peper, ½ theelepel gember en ½ theelepel koriander. 25 gr. bacon in 1 eetlepel boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken. Gehakt toevoegen en in 4-5 minuten rul bakken.
Appels laten uitlekken en op borden zetten. Appels vullen met gehaktmengsel. Appel-lamsragout eromheen verdelen. Calvados iets verwarmen en over appels schenken. Lekker met aardappelpuree en een salade.
50 gr. bacon in 1 eetlepel boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken. Lamsbout toevoegen en rondom bruin bakken. 2-3 dl. Appelcider (van marinade) iets verwarmen en met sjalot (uit marinade) bij vlees schenken. Mengsel op heel zacht vuur ongeveer 1 uur laten sudderen. Stukjes appel toevoegen en gerecht nog ongeveer 30 minuten laten sudderen (appelstukjes mogen niet helemaal stuk gaan). Appellamsragout eventueel binden met allesbinder.
Hele rode appels ongeveer 15 minuten koken in rest van cider, tot ze iets zachter zijn. Lamsgehakt mengen met zout, peper, ½ theelepel gember en ½ theelepel koriander. 25 gr. bacon in 1 eetlepel boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken. Gehakt toevoegen en in 4-5 minuten rul bakken.
Appels laten uitlekken en op borden zetten. Appels vullen met gehaktmengsel. Appel-lamsragout eromheen verdelen. Calvados iets verwarmen en over appels schenken. Lekker met aardappelpuree en een salade.
Sjourd zegt:
Dit ga ik zeker proberen.
Sjourd